Gevalideerd taxatierapport nodig?

Het is in verschillende situaties nodig om de actuele waarde van uw woning te weten. In sommige gevallen is een standaard taxatierapport voldoende. Bij aankoop van een woning heeft u echter een gevalideerd taxatierapport nodig. Op deze pagina leest u wanneer u welk taxatierapport nodig heeft, wat de redenen daarvoor zijn en wat er in het taxatierapport staat.

Wanneer een gevalideerde taxatie?

Als u een woning koopt en daarvoor een hypotheek afsluit, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit is een eis van uw geldverstrekker. Doordat uw taxatierapport wordt gevalideerd door het NWWI, weet de bank of hypotheekverstrekker zeker dat het rapport voldoet aan de strengste eisen en richtlijnen. Op de validatie na verschilt een gevalideerd taxatierapport niet van een standaard taxatierapport. 

Een standaard taxatierapport is vaak voldoende als u geen woning koopt maar toch de actuele waarde van uw woning nodig heeft. U kunt de woningwaarde bijvoorbeeld nodig hebben bij het afsluiten van een verzekering, het verbouwen van de woning, het verdelen van bezittingen of het verkopen van uw woning. De taxateur van Gooi Woning Taxatie weet altijd welk taxatierapport bij uw situatie past. U bent dus verzekerd van het beste taxatierapport voor uw situatie.

De inhoud van het taxatierapport

Een taxatierapport bestaat uit verschillende onderdelen die samen de vrije verkoopwaarde van de woning bepalen. De vrije verkoopwaarde is de woningwaarde onder normale marktomstandigheden en zegt niet altijd iets over de verkoopprijs van een huis. De onderdelen die wij gebruiken om de taxatiewaarde te bepalen, zijn:

  • Locatie van de woning;
  • Rechten van de woning en/of het perceel;
  • Oppervlakte van de woning en het perceel;
  • Bouwkundige kwaliteit;
  • Kwaliteit van de afwerking;
  • Aanwezigheid van esthetische en/of architectonische elementen;
  • Aanwezigheid van een tuin/balkon/garage/enz.;
  • Vergelijkbare panden in de directe omgeving.

Naast deze informatie vindt u een uittreksel van de kadastrale kaart en informatie uit het kadaster in het taxatierapport. Dit doen wij indien deze informatie te verkrijgen is.

Taxatierapport opvragen